Bursdag - Her får du Stines beste tips til bursdagsfeiringen
Bursdag - Her får du Stines beste tips til bursdagsfeiringen

Bursdag – Her får du Stines beste tips til bursdagsfeiringen

Bursdag og hva skal du servere?

Pølser, brus og boller er ofte typisk bursdagsmat, men trenger det å være sånn? Pølser er enkelt og serveres i nesten hver eneste bursdag og i barnehagen. Hjemme hos oss kommer jeg nok aldri til å servere pølser nettopp fordi alle andre gjør det. Datteren min kommer til å få mer enn nok pølser, brus og boller etter hvert, og jeg kommer ikke til å fly etter henne med fruktsalaten, men jeg ønsker å være en god rollemodell og servere bra mat hjemme.

Det er stor sannsynlighet for at hun kommer til å arve mine kostholdvaner og med det tempoet vi koser oss i dag og den tilgjengeligheten vi har på dårlig mat er vi nødt til å være bevisste foreldre om vi ønsker at barna våre skal ta gode matvalg i fremtiden.

Husk at du kan lage deg akkurat de tradisjonene du selv ønsker at dine barn skal ha, det er helt opp til deg.

Når jeg spurte datteren min hva hun ville vi skulle lage til 3 årsdagen hennes svarte hun salat, cashewnøtter og rosiner. Så jeg tok utgangspunkt i hennes ønsker og lagde fruktsalat, rødbetsalat med chevre og surdeigsbrød, kake med cashewnøttkrem, ostekake og lakriskuler. Jeg serverte også noen herlige kanelboller og scones kjøpt fra favorittstedet Soho Urban Eatery

Rødbetsalat med chevre og surdeigsbrød

Hver gang jeg er i bursdag hvor det ikke serveres mat går jeg hjem litt uggen, det blir rett og slett for mye med bare kaker og kaffe. Så derfor tenker jeg at det alltid er smart med mat i tillegg, og det tror jeg de andre synes er smart også for det forsvinner alltid.  Til salaten trenger du spinat og/eller annen salat, rødbeter, chevre, valnøtter og spirer. Jeg bakte rødbetene i ovnen med olivenolje først, da blir de søte og gode. Valnøttene er ristet i stekepanna og dyppet i honning. Husk at barn under 1 år ikke må få honning.

Andre mattips til bursdagen

Ostekake med lime

Denne ostekaka er fast innslag i bursdager hos oss. Den er utrolig god, perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Bruk mer lime om du liker den syrligere, smak til underveis. Oppskriften finner du her.

Kremet cashewnøttkake med sitron og blåbærtopping

Denne smaker vannvittig godt. Ikke helt som tradisjonelle kaker men om du er åpen for å smake noe nytt eller har smakt rå kaker anbefaler jeg deg å prøve denne. Oppskriften finner du her.

Fruktsalat

Enkel fruktsalat laget av kiwi, bananer, eple, pærer, ananas, druer, klementiner, bringebær og blåbær. Passer utrolig bra for de minste, dette er desserten du kan gi fra babyen er 6 måneder.

Cashewkuler med lakris

Cashewkuler med dadler kan gis fra ca 8 måneder, oppskriften finner du her.

Avokadokake med lime – en nydelig kake som passer fra 1 år

Hva lager du når det er bursdag hjemme hos deg? Del med oss i kommentarfeltet.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på instagram her

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.