Prinsessekake med næringsrike ingredienser - passer fra 2 år
Prinsessekake fra Bare Bra Barnemat

Prinsessekake med næringsrike ingredienser – passer fra 2 år

Nå når Madeleine ble 4 år lurte jeg på hva jeg skulle kjøpe og ikke minst lage, som var godt, næringsrikt og rosa (det siste var et ønske fra bursdagsbarnet).

På morgenen fikk hun en liten pakke som butikkdamen hadde pyntet med en gul ballong, og jeg lagde rosa surdeigspannekaker til frokost. Gaven var en hvit ulltopp og vanter. «En ballong!!» ropte hun og jeg ble overrasket over hvor opptatt hun var av ballongen. Hun lurte bare litt på hvorfor ballongen var gul og ikke rosa, men bortsett fra det var det ballongen som fikk mest fokus.

Hun tok på seg den hvite ulltoppen under bursdagskjolen, de nye vantene og den gule ballongen måtte være med i bilen på vei til barnehagen.

Det er de små tingene som teller

Jeg vil så gjerne at datteren min skal sette pris på de små tingene, og det tror jeg også barn gjør lenge vi foreldre også gjør det.

Selv om hun ikke fikk rosa ballong så fikk hun en rosa og næringsrik bursdagsgave – en prinsessekake.

Kaken er en råkake, som vil si at den ikke er stekt i ovnen, og den er laget på næringsrike ingredienser som bidrar med å bygge opp kroppen.

Prinsesskake med næringsrike ingredienser - fra 1 år

Oppskrift

Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)

Passer i en kakeform på ca 20 cm

Allergener: nøtter

Husk at honning ikke skal gis til barn under 12 måneder.

Ingredienser

Base

180 gram mandler

40 gram kokosmasse

7 store medjool dadler uten stein

Saften av 1/4 økologisk sitron (klikk her for å lese mer om hvorfor vi anbefaler økologiske sitrusfrukter)

1 ts ekte vaniljepulver

1/4 ts salt

1 stor ss kaldpresset kokosolje

Rosa topping

3 dl rå cashewnøtter (bløtlagt i 2 timer)

0,5 dl kokosmelk

0,5 dl kokosolje

1/4 sitron (saften)

2 ss honning

1/2 ts ekte vaniljepulver

1/4 ts salt

1 ss kakaosmør

300 gram frosne bringebær

Sånn gjør du for å lage bunnen

Ha nøtter og kokosmasse i en kjøkkenmaskin, kjør til det fortsatt er crunchy konsistens. Ha i dadlene, en etter en, og husk å ta ut steinen.

Tilsett de andre ingrediensene; saften av sitron, vaniljepulver, salt og kokosolje. Bland det godt sammen, finn frem en kakeform og bruk en slikkepott til å presse ned så bunnen blir jevn og kompakt.

Sett i fryseren mens du lager fyllet.

Sånn gjør du for å lage toppingen

Smelt kakaosmøret. Ha cashewnøtter, kokosmelk, kokosolje, saften av sitron, honning, vaniljepulver, salt og smeltet kakaosmør i kjøkkenmaskinen.

Hvis du er usikker på om maskinen din klarer å kjøre alt til en jevn konsistens ville jeg kjørt cashewnøttene til cashewnøttsmør først.

Kjør til konsistensen er tykk og glatt. Ha bringebærene i blenderen sammen med resten og bland godt.

Ta opp bunnen fra fryseren og hell på toppingen.

Oppbevares i frysern, og ta den frem ca 20 – 30 minutter før servering.

 

Her finner du oppskrift på vår kremede cashewnøttkake med blåbær.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.