Nå når Madeleine ble 4 år lurte jeg på hva jeg skulle kjøpe og ikke minst lage, som var godt, næringsrikt og rosa (det siste var et ønske fra bursdagsbarnet).
På morgenen fikk hun en liten pakke som butikkdamen hadde pyntet med en gul ballong, og jeg lagde rosa surdeigspannekaker til frokost. Gaven var en hvit ulltopp og vanter. «En ballong!!» ropte hun og jeg ble overrasket over hvor opptatt hun var av ballongen. Hun lurte bare litt på hvorfor ballongen var gul og ikke rosa, men bortsett fra det var det ballongen som fikk mest fokus.
Hun tok på seg den hvite ulltoppen under bursdagskjolen, de nye vantene og den gule ballongen måtte være med i bilen på vei til barnehagen.
Det er de små tingene som teller
Jeg vil så gjerne at datteren min skal sette pris på de små tingene, og det tror jeg også barn gjør lenge vi foreldre også gjør det.
Selv om hun ikke fikk rosa ballong så fikk hun en rosa og næringsrik bursdagsgave – en prinsessekake.
Kaken er en råkake, som vil si at den ikke er stekt i ovnen, og den er laget på næringsrike ingredienser som bidrar med å bygge opp kroppen.
Oppskrift
Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)
Passer i en kakeform på ca 20 cm
Allergener: nøtter
Husk at honning ikke skal gis til barn under 12 måneder.
Ingredienser
Base
180 gram mandler
40 gram kokosmasse
7 store medjool dadler uten stein
Saften av 1/4 økologisk sitron (klikk her for å lese mer om hvorfor vi anbefaler økologiske sitrusfrukter)
1 ts ekte vaniljepulver
1/4 ts salt
1 stor ss kaldpresset kokosolje
Rosa topping
3 dl rå cashewnøtter (bløtlagt i 2 timer)
0,5 dl kokosmelk
0,5 dl kokosolje
1/4 sitron (saften)
2 ss honning
1/2 ts ekte vaniljepulver
1/4 ts salt
1 ss kakaosmør
300 gram frosne bringebær
Sånn gjør du for å lage bunnen
Ha nøtter og kokosmasse i en kjøkkenmaskin, kjør til det fortsatt er crunchy konsistens. Ha i dadlene, en etter en, og husk å ta ut steinen.
Tilsett de andre ingrediensene; saften av sitron, vaniljepulver, salt og kokosolje. Bland det godt sammen, finn frem en kakeform og bruk en slikkepott til å presse ned så bunnen blir jevn og kompakt.
Sett i fryseren mens du lager fyllet.
Sånn gjør du for å lage toppingen
Smelt kakaosmøret. Ha cashewnøtter, kokosmelk, kokosolje, saften av sitron, honning, vaniljepulver, salt og smeltet kakaosmør i kjøkkenmaskinen.
Hvis du er usikker på om maskinen din klarer å kjøre alt til en jevn konsistens ville jeg kjørt cashewnøttene til cashewnøttsmør først.
Kjør til konsistensen er tykk og glatt. Ha bringebærene i blenderen sammen med resten og bland godt.
Ta opp bunnen fra fryseren og hell på toppingen.
Oppbevares i frysern, og ta den frem ca 20 – 30 minutter før servering.
Her finner du oppskrift på vår kremede cashewnøttkake med blåbær.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på Instagram her.