Prinsesskake med næringsrike ingredienser - fra 1 år

Prinsesskake med næringsrike ingredienser – fra 1 år

Nå når Madeleine ble 4 år lurte jeg på hva jeg skulle kjøpe og ikke minst lage, som var godt, næringsrikt og rosa. (det siste var et ønske fra bursdagsbarnet)

På morgenen fikk hun en liten pakke som butikkdamen hadde pyntet med en gul ballong, og jeg lagde rosa surdeigspannekaker til frokost. Gaven var en hvit ulltopp og vanter. «En ballong!!» ropte hun og jeg ble overrasket over hvor opptatt hun var av ballongen. Hun lurte bare litt på hvorfor ballongen var gul og ikke rosa, men bortsett fra det var det ballongen som fikk mest fokus.

Hun tok på seg den hvite ulltoppen under bursdagskjolen, de nye vantene og den gule ballongen måtte være med i bilen på vei til barnehagen.

Det er de små tingene som teller

Jeg vil så gjerne at datteren min skal sette pris på de små tingene, og det tror jeg også barn gjør lenge vi foreldre også gjør det.

Selv om hun ikke fikk rosa ballong så fikk hun en rosa og næringsrik bursdagsgave – en prinsessekake. Kaken er en råkake, som vil si at den ikke er stekt i ovnen, og den er laget på næringsrike ingredienser som bidrar med å bygge opp kroppen.

Prinsesskake med næringsrike ingredienser - fra 1 år

Oppskrift på prinsesskake

Prinsessekaken kan gis fra 1 år. Jeg anbefaler deg å bruke kakeform på ca 20 cm.

Base
7 store medjool dadler

180 gram mandler

40 gram kokosmasse

1/4 sitron (saften)

1 ts vaniljepulver

1/4 ts salt

1 stor ss kaldpresset kokosolje

Rosa topping

3 dl rå cashewnøtter (bløtlagt i 2 timer)

0,5 dl kokosmelk

0,5 dl kokosolje

1/4 sitron (saften)

2 ss honning

1/2 ts vaniljepulver

1/4 ts salt

1 ss kakaosmør

1 pakke frossen økologisk jordbær 300 gram

Sånn gjør du for å lage bunnen
Ha nøtter og kokosmasse i en foodprosessor, kjør til det fortsatt er crunchy konsistens.
Ha i dadlene, en etter en, husk å ta ut steinen.

Tilsett de andre ingrediensene; saften av litt sitron, vaniljepulver, salt og kokosolje. Bland godt sammen, finn frem en kakeform og bruk en slikkepott til å presse ned så bunnen blir jevn og kompakt.

Sett i fryseren mens du lager fyllet.

Sånn gjør du for å lage fyllet
Ha cashewnøtter, kokosmelk, kokosolje, saften av sitron, honning, vaniljepulver, salt og smeltet kakaosmør i en blender eller kjøkkenmaskin.

Hvis du er usikker på om maskinen din klarer å kjøre alt til en jevn konsistens ville jeg kjørt cashewnøttene til cashewnøttsmør først.

Kjør til konsistensen er tykk og glatt, hell så av ca halvparten i en bolle. Ha jordbær i blenderen sammen med resten og bland godt.

Ta opp bunnen fra fryseren og ha i den gule blandingen fra blenderen. Topp med det hvite du hadde over i bollen og rør inn med en gaffel.

Oppbevares i frysern.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!