Legg igjen en kommentar:
14 kommentarer
Hei! Det kan være lurt å varme den opp så baby får en temperatur på maten som de gjenkjenner (de er jo vant til 37 graders varm melk), men det er mulig å servere grøt kaldt også, slik som man gjør med kjøleskapsgrøt eller når man spiser melk og havregryn kaldt
Ikke tilgang på kokeplate. Vil det holde å bløtlegge, og deretter varme det i mikro?
SvareHei. Supert å bløtlegge først, og deretter kan du antageligvis bruke mikrobølge ovn ja, men vi har ikke noe erfaring med å bruke det selv. Det som er viktig å huske på er at mikrobølgeovnene varmer ujevnt og det kan bli veldig varmt, så du må røre godt i grøten og sjekke temperaturen på det du serverer før du gir det til babyen din så det ikke er for varmt. Hilsen Thea i BBB
SvareMå en tilsette mme eller morsmelk før servering? Eller går det greit med vann under koking og tilsetting av vitamin c og fettkilde?
SvareAnbefalingen fra Helsedirektoratet er å tilsette morsmelk eller morsmelkerstatning før servering. Det bidrar med nyttige næringstoffer og gjør maten mer næringstett. Morsmelk gjør også maten lettere å fordøye
Hei! Hvor mye olje er det snakk om, gjerne kokosolje, pr porsjon? En halv teskje? Baby spiser en hel porsjon og er snart 7 mnd
Hei Robert, bruk en 1/2 -1 ts i en porsjon Her finner du enda flere tips til gode fettkilder: https://www.barebrabarnemat.no/fettkilde/
Hei,
Kan jeg få et konkret eksempel på mengde av de ulike ingrediensene når jeg skal lage grøt til min fire måneders gammel baby.
Hvor mye trenger jeg av disse råvarene til 1 porsjon?
Havremel
Vann
Speltmel
Olivenolje
Vitamin C kilde (f.eks. solbær?)
Morsmelk
Kan jeg lage ferdig hele grøten og deretter oppbevare den to døgn i kjøleskap, eller er det kun grunnoppskriften som kan oppbevares i kjøleskap? Slik at man må tilsette olje, morsmelk og c vitamin rett før den skal spises?
SvareHei Pia, her finner du mange oppskrifter på grøt her: https://www.barebrabarnemat.no/category/grot/
I starten et det kun snakk om bittesmå smaksprøver, altså ca 1/2 – 1 ts så da kan du lage en porsjon med f eks 1/2 dl havremel og koke den tykk vann (dette kan du ta vare på 2 dg i kjøleskapet), blande inn 1/2 ts olje, et par moste solbær og litt morsmelk før du serverer. Rester som er spist av må du kaste så lag bare bittesmå porsjoner i starten.
Bli med oss på gratis babymatutfordring 10. mars der du kan få svar på slike spørsmål som dette: https://www.barebrabarnemat.no/babymatutfordringen/
SvareTakk for rask tilbakemelding.
Hva med melet som skal bidra til jern, som f.eks. speltmel? Hvor mye skal jeg tilsette av de i oppskriften over?
Mvh
Pia
Hei,
Jeg gir min datter på 6 måneder grøt 3-4 ganger om dagen. Hun startet med dette fra 4 måneder på grunn av lite melk hos meg. Jeg ammer fremdeles flere ganger daglig samtidig som hun får grøt, men jeg får ikke pumpet nok melk ved siden av amming til fire måltider grøt. Derfor må jeg blande den ut med mme, men dette føler jeg ødelegger alt med å skulle lage sunn hjemmelaget mat. Ettersom hun får i seg morsmelk, lurer jeg på om det er noe annet jeg kan tilsette i grøten for å tynne den ut / gi den riktig konsistens? Jeg ønsker å slutte med MME, ettersom hun jo får i seg morsmelk hver dag.
Mvh
Pia
Hei Pia, det er ikke anbefalt å tynne den ut med vann eller plantedrikk/kumelk, så morsmelk eller mme er egentlig det som er anbefalt ved 6 mnd. Du kan evt koke den litt mindre tykk hvis du syntes konsistensen blir for tykk for henne. Her finner du også gode tips til hvordan du kan berike grøten til babyen din: https://www.barebrabarnemat.no/slik-beriker-du-groten-til-babyen-din/.
Husk også å servere andre næringsrike matvarer i tillegg til grøt så det blir god variasjon av ulike næringsstoffer og smaker. Hvis du ønsker individuell veiledning kan vi gi deg dette i Barnematfabrikken: https://www.barebrabarnemat.no/barnematfabrikken/
Bli også gjerne med på vårt gratis foredrag om mat til baby: https://www.barebrabarnemat.no/bbb/
Svare