Hjemmelaget barnemat på tur - 10 tips til hvordan du løser det.
Hjemmelaget barnemat på tur - 10 tips til hvordan du enkelt løser det

Hjemmelaget barnemat på tur – 10 tips til hvordan du løser det

Skal du ut på tur med babyen, og lurer på hvordan du skal løse det med barnemat på tur?

Det er ikke bare bare å få med seg alt utstyret som skal med på tur, enten det er for en dag eller en liten ferie. En dagstur krever jo fort like mye planlegging som en liten ferie når lille mini skal være med.

Utstyr som bleier, våtservietter, smekker, ekstra skift, vogn, bæresele, favorittlekene og ikke minst, hva skal babyen spise når vi er på tur!?

Vi i Bare Bra Barnemat liker å holde det enkelt, så her får du Stines beste turtips uten noe dilldall.

Dagstur med baby – 5 tips til hvordan du løser det

1. Babymat på glass – rett fra fryseren

Lag opp en gryte eller lignende som du vet babyen liker og frys ned i små glass. Tomatpureglass har fin babymatstørrelse, eller bruk gamle syltetøyglass. Du får også kjøpt glass eller bokser i forskjellige størrelser både på Ikea og Søstrene Grene.

Hvis du allerede har laget opp babymat i passende porsjonstørrelser kan du ganske enkelt ta opp en porsjon og legge det i veska. Hvis du har mulighet så varm opp glasset før servering. Pass på at maten ikke ligger for lenge i varmen etter den er tint.

Lurer du på hva skal lage opp å ha i glasset? Sjekk ut denne deilige tomatbaserte gryten med kalv eller denne curryen med røde linser.

2. Plukkemat

blw

Om babyen din er så stor at den kan sitte selv kan du la babyen spise selv. Ved plukkemat spiser barnet selv fremfor å bli matet med skje. Legg litt forskjellig i en matboks: brødskive med pålegg, en halv banan, et kokt egg og noen oppkuttede grønnsaksstaver.

3. Bananlapper med to ingredienser

Bananlapper er superenkelt å hive sammen og denne oppskriften på bananlapper krever kun to ingredienser og litt krydder om du har!

4. Matmuffins

Matmuffins er perfekt turmat. Denne oppskriften passer fra 8 måneder, du finner den her.

5. Smoothie

Hell smoothie på små flasker, eller glass. Lag deg supersmoothie

Her finner du flere av våre favorittoppskrifter:

Grønn frokostsmoothie.

Jordbær og rødbetesmoothie.

Pasjonsfruktsmoothie.

Langtur med baby – 5 tips til hvordan du gjør det enkelt

1. Bo i leilighet med kjøkken

Leier du leilighet med kjøkken står du mye friere til å lage den maten du vil, fremfor å bo på hotell å få alt servert.

2. Prøv plukkemat fra start og la babyen spise selv

Om babyen din er så stor at den kan sitte selv kan du la babyen spise selv når dere er ute på restaurant. Små biter av hvit fisk er myke og enkle å spise. Be om en ekstra tallerken og gi små biter av deres egen mat.

3. Pakk stavmikser i kofferten

Da kan du enkelt gå på et marked, kjøpe noen bra ingredienser og koke sammen en liten gryte med mat du vet babyen din liker og mose den fint.

4. Gjør det enkelt – dere er jo på feire

Da vi var på utenlandsferie hadde jeg en pakke med kjøpegrøt i bakhånd. Nå viste det seg at hun ikke likte grøten, men det må da være lov å ta noen snarveier i blant. Kos dere på ferien og ha fokus på å ha det fint med hverandre, slappe av og ikke få dårlig samvittighet om babyen ikke får de lekreste hjemmelagede retter når dere er på tur.

5. Få tak i sammenleggbar stol!

På den måten kan baby sitte ved bordet og dere får frigjort hendene i noen minutter.

 

God ferie!

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

4 kommentarer
Line sier 24. mars 2017

Gode tips! Vil også anbefale havrekjeksene i boken til Margit Vea. Og jeg har aldri fått dårlig samvittighet når jeg gir kjøpegrøt. Hvorfor skulle jeg få det? Mer enn nok ting i hverdagen å hanskes med. Post gode tips her og på Facebook om hjemmelaget mat, og slutt med å hetse oss som gir kjøpegrøt.

Svare
Linda sier 27. mars 2017

Hei!
Fine tips! ?? Ville bare føye til at man også kan bruke bæresele rundt stolryggen som totseat. Funker helt topp! ?✌?

Svare
På ferie med baby? Her får du vite hva du ikke bør gi til babyen i utlandet sier 15. juni 2017

[…] hvordan du kan få i babyen din nok jern Glutenfrie muffins med banan og sitron Hjemmelaget barnemat på tur – 10 tips til hvordan du enkelt løser det På ferie med baby? Her får du vite hva du ikke bør gi til babyen i utlandet […]

Svare
Hjemmelaget kakao med et hint av jul - passer fra 1 år sier 1. desember 2019

[…] Kakaotips! Ha hjemmelaget kakao på termos og ta med på tur. Flere tips til barnemat på tur finner du her. […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.