Oppskrift
Passer fra ca 8 mnd siden spesielt hel bokhvete og hel hirse er litt grovere i konsistensen enn mel eller flak
Gir 1 barneporsjon
Allergener: ingen
Ingredienser
0,5 dl hel hirse
0,5 dl hel bokhvete
3 dl vann til koking + vann til bløtlegging
Topping etter ønske, se forslag nedenfor
Slik gjør du
På kvelden før hvis du skal spise dette til frokost: Mål opp 0,5 dl hel hirse og 0,5 dl hel bokhvete og ha i vann så det dekker. Dette bløtlegges over natten. Du kan la det stå på kjøkkenbenken.
På morgenen: hell ut det gamle vannet, skyll godt med varmt vann i et finmasket dørslag og kok opp grøten med 3 dl nytt vann.
Skru ned temperaturen og la det småputre i ca 15 minutter.
Tilsett ønsket topping. Det er lurt med for eksempel jordbær eller andre bær som er rik på vitamin C som øker jernopptaket.
Forslag til topping
Ceylonkanel og kardemomme
Hampfrø (en kilde til omega-3 og omega-6)
Smør (fett gjør det mer næringstett og gir økt metthet)
Blåbær (vitamin c kilde)
Eplemos (vitamin c kilde)
Nøttesmør (mineraler og nyttige fettsyrer)
Her finner du et innlegg om inspirasjon til bruk av krydder i babymaten.
Håper det smaker!
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.