Glutenfri grøt med hirse og bokhvete - passer fra ca 8 måneder
bokhvete

Glutenfri grøt med hirse og bokhvete – passer fra ca 8 måneder

Denne grøten er glutenfri og laget av hirse og bokhvete, og den er også melkefri for deg som trenger det.
Den tilfører nyttige næringsstoffer som jern, magnesium og kalium.
Den er laget med hel bokhvete som har litt grovere konsistens, men her finner du en oppskrift med bokhvetemel som kan serveres fra 4 måneder.

Oppskrift

Passer fra ca 8 måneder siden spesielt hel bokhvete og hel hirse er litt grovere i konsistensen enn mel eller flak

Gir 1 barneporsjon

Allergener: ingen

Ingredienser

0,5 dl hel hirse

0,5 dl hel bokhvete

3 dl vann til koking + vann til bløtlegging

En fettkilde

En vitamin C rik matvare

Morsmelk/erstatning

Se forslag til hva du kan toppe grøten med nedenfor

Slik gjør du

På kvelden før hvis du skal spise dette til frokost: Mål opp 0,5 dl hel hirse og 0,5 dl hel bokhvete og ha i vann så det dekker alt. Dette bløtlegges over natten. Du kan la det stå på kjøkkenbenken. ⁣
På morgenen: hell ut det gamle vannet, skyll godt med varmt vann i et finmasket dørslag og kok opp grøten med 3 dl nytt vann.
Skru ned temperaturen og la det småputre i ca 15 minutter⁣ til grøten har blitt tykk.
Tilsett ønsket topping. Det er lurt med for eksempel jordbær eller andre bær som er rik på vitamin C som øker jernopptaket, og en fettkilde som smør eller olivenolje.
Før servering røren du inn morsmelk eller morsmelkerstatning hvis du bruker det, til konistensen på grøten blir passende til ditt barn.

Forslag til topping på grøten

Ceylon kanel og kardemomme

Hampfrø (en kilde til omega-3 og omega-6)

Smør (fett gjør det mer næringstett og gir økt metthet)

Blåbær (vitamin c kilde)

Eplemos (vitamin c kilde)

Nøttesmør (mineraler og nyttige fettsyrer)

 

Her finner du et innlegg om inspirasjon til bruk av krydder i babymaten. 

 

Håper det smaker!

 

Våre oppskrifter er laget for friske babyer og er ment som inspirasjon til hva du kan starte med når du skal i gang med fast føde. Vi jobber ut i fra Helsedirektoratets råd til barn. Husk at babyen din trenger næringstett mat og bør tilbys en variasjon av flere næringsrike råvarer. Hvis barnet ditt har spesielle behov, utfordringer, ikke vokser tilfredsstillende eller får en allergisk reaksjon, ta kontakt med lege/helsestasjon.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.