Grøt med Bare Bra Barnemat spiret grøtmel

Grøt med Bare Bra Barnemat spiret grøtmel

Endelig har vi fått inn grøtmel som er laget av 100% spiret spelt! Dette har vi jobbet med lenge, og så mange av dere har spurt oss om det, og nå har vi det på lager!

Grøtmelet brukes som havremel når du lager barnematen selv (bortsett fra at du ikke trenger å bløtlegge) det er økologisk, og en pakke består av 5 porsjonsposer med 100% spiret økologisk speltmel, tilsatt litt ceylon kanel.

Hvorfor spiret korn?

Når kornet spires blir næringsstoffene mer tilgjengelig for kroppen å suge opp. Det betyr at kroppen forhåpentligvis klarer å ta opp mer jern. I tillegg vil nedbrytningen av stivelse og gluten i kornet starter allerede før maten kommer i kroppen. Spiret korn er altså både lettfordøyelige og lettopptakelig. Dette er to faktorer som vi tenker er spesielt viktig og nyttig ettersom vi vet at jern er viktig for barn og at mange opplever å bli trege i magen når man starter med fast føde, og kanskje spesielt av kjøpe-grøten.

Vi velger å bruke spelt ettersom mange med sensitiv mage tåler dette bedre, fordi det er mindre ufordøyelige karbohydrater i spelt enn i for eksempel hvete, rug og bygg.

Hvordan bruke spiret grøtmel til å lage grøt?

Du kan lage grøt ved å blande grøtmelet med kokt vann og røre sammen. Tilsett morsmelk eller morsmelkerstatning før servering. Det er også nyttig å tilsette frukt og bær som inneholder vitamin C og bidrar til å øke jernopptaket ytterligere. I tillegg en skje fettsyrer som både gjør grøten med næringstett og kan gjøre den enda enklere for magen å fordøye. Bruk for eksempel litt usaltet smør eller litt kaldpresset olivenolje.

Oppskrift

Kan serveres fra du starter med fast føde (tidligst 4 måneder)

Gir 1 liten porsjon

Allergener: gluten

Ingredienser

1 pose spiret grøtmel (64 gram)

75 gram kokt vann

Frukt eller bær som inneholder vitamin C

1/2 ts usaltet smør eller kaldpresset olivenolje

Morsmelk/morsmelkerstatning

Slik gjør du

Bland grøtmel med kokt vann og tilsett morsmelk/erstatning, moste frukt/bær og smør/olivenolje.

La det avkjøle seg til passende temperatur før du serverer.

 

Her har vi rørt inn litt aprikosmos, oppskrift finner du her.

 

 

Her kan du lese om hvordan du lager næringsrik, hjemmelaget grøt til babyen din.

 

Våre oppskrifter er laget for friske babyer og er ment som inspirasjon til hva du kan starte med når du skal i gang med fast føde. Vi jobber ut i fra Helsedirektoratets råd til barn. Husk at babyen din trenger næringstett mat og bør tilbys en variasjon av flere næringsrike råvarer. Hvis barnet ditt har spesielle behov, utfordringer, ikke vokser tilfredsstillende eller får en allergisk reaksjon, ta kontakt med lege/helsestasjon.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.