Grøt med Bare Bra Barnemat spiret grøtpulver

Grøt med Bare Bra Barnemat spiret grøtpulver

Endelig har vi fått inn grøtpulver som er laget av 100% spiret spelt! Dette har vi jobbet med lenge, og så mange av dere har spurt oss om det, og nå har vi det på lager!

Grøtpulveret er økologisk, og en pakke består av 5 porsjonsposer med 100% spiret økologisk speltmel, tilsatt litt ceylon kanel.

Hvorfor spiret korn?

Når kornet spires blir næringsstoffene mer tilgjengelig for kroppen å suge opp. Det betyr at kroppen forhåpentligvis klarer å ta opp mer jern. I tillegg vil nedbrytningen av stivelse og gluten i kornet starter allerede før maten kommer i kroppen. Spiret korn er altså både lettfordøyelige og lettopptakelig. Dette er to faktorer som vi tenker er spesielt viktig og nyttig ettersom vi vet at jern er viktig for barn og at mange opplever å bli trege i magen når man starter med fast føde, og kanskje spesielt av kjøpe-grøten.

Vi velger å bruke spelt ettersom mange med sensitiv mage tåler dette bedre, fordi det er mindre ufordøyelige karbohydrater i spelt enn i for eksempel hvete, rug og bygg.

Hvordan bruke spiret grøtpulver til å lage grøt?

Du kan lage grøt ved å blande grøtpulveret med kokt vann og røre sammen. Det er lurt å tilsette morsmelk eller erstatning for en kjent smak. Du kan også tilsette litt frukt og bær som inneholder vitamin C og bidrar til å øke jernopptaket ytterligere. I tillegg er det nyttig med en liten skje fettsyrer som både gjør grøten med næringstett og kan gjøre den enda enklere for magen å fordøye. Bruk for eksempel litt usaltet smør eller litt kaldpresset olivenolje.

Oppskrift

Passer fra du starter med fast føde (tidligst 4 måneder)

Gir 1 liten porsjon

Allergener: gluten

Ingredienser

1 pose spiret grøtpulver (64 gram)

75 gram kokt vann

Frukt eller bær

1/2 ts usaltet smør eller kaldpresset olivenolje

Slik gjør du

Bland grøtpulveret med kokt vann og tilsett morsmelk/erstatning, moste frukt/bær og smør/olivenolje.

La det avkjøle seg til passende temperatur før du serverer.

 

Her har vi rørt inn litt aprikosmos, oppskrift finner du her.

 

Spiret grøtpulver kan du kjøpe i butikken vår Bare Godt i Drammen eller i nettbutikken vår.

 

Her kan du lese mer om hvordan du lager næringsrik, hjemmelaget grøt til babyen din.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.